Information om Elcigaretter

Elcigaretten har en längre historia än vad man hade kunnat tro. Redan på 60-talet existerade den, uppfunnen av Herbert A. Gilbert. Dock fick den inget riktigt genomslag då. Anledningen till det var att man helt enkelt inte hade intresse för hälsosammare alternativ till den klassiska cigaretten. Man var inte medveten om de negativa hälsoeffekterna rökning kan innebära. Man rökte ju överallt, ute som inne. Uppe i flygplanen och inne på restaurangerna, i klassrum och på kontor. Det var nästan mer ovanligt att inte röka! Och det var aldrig någon som lyfte på ögonbrynen om en mamma råkade blåsa rök i sitt spädbarns ansikte. 

Därför har Elcigaretter alltså inte haft något genomslag förrän nu under 2000-talet. Nu används den dels som en väg till mindre rökning eller ingen rökning alls. Men också som omväxling eller helt enkelt istället för traditionella cigaretter. Skillnaden är att man får i sig nikotinet utan all den skadliga röken.

Elcigaretten idag

Det var en kinesisk herre vid namn Han Lik som utvecklade elcigarretten till vad den är idag. Han var apotekare och det sägs att han utvecklade produkten efter att hans egen far avlidit i lungcancer. Han gjorde elcigaretten mycket smidigare än den varit tidigare. Den fick ett annat utseende och började mer att likna en vanlig cigarett till färg och form. 

På senare tid har elcigaretten också fått en smidig laddningsfunktion. I botten på elcigaretten finns ett USB-uttag snyggt dolt, och genom det laddar man snabbt sin elcigarett via ett vägguttag eller en dator. Här på bästa elcigaretterna på marknaden​​ kan man läsa mer om vilka varianter som finns idag. Det finns även en uppsjö av olika smaker. Välj mellan helt doftfria cigaretter eller varianter som sprider väldoftande aromer runt rökaren. Elcigaretten är tillåten på fler platser än den traditionella cigaretten. Det är mer en fråga för markägaren. Vissa restaurangägare kan exempelvis anse att själva rörelsen när en rökare röker är opassande på en restaurang. Även om ingen lukt eller rök sprids.