Anlita firma för husbesiktning i Uppsala

Det är väldigt viktigt att besiktiga sitt hus när man ska flytta etc, så om du är ute efter någon som kan besiktiga ditt hus i Uppsala så är detta verkligen någonting för dig. Då en husbesiktning sker så är det en så kallad besiktningsman som sköter allting. Här arbetar man inte enligt den vanliga modellen eftersom att det finns klara brister i den. Först och främst så börjar man med steg 1 där besiktningsmannen tillsammans med er går igenom all den dokumentation som är relevant i ert hem.

Efter detta är det dags för steg 2 där insidan av huvudbyggnaden besiktigas och där alla slags ytor och områden besiktigas. Sedan påbörjas steg 3 där det är dags för utsidan av er fastighet att inspekteras. Här ser man på den mark som finns i anslutning till fastigheten, sockel, takfot samt fasad.

Efter husbesiktningen.

När besiktningsmannen är klar med husbesiktningen så kommer ni gemensamt att gå igenom allt som han eller hon har att anmärka på när det gäller ert hus. Om ni skall sälja ert hus så är det ett bra tips att även ha med säljaren under detta möte så att de kan ställa de frågor de undrar över direkt till besiktningsmannen.

Du kommer sedan att få ett utlåtande där du även får en riskanalys av de anmärkningar som gjorts och utöver detta så kommer du även att få ett förslag till en underhållsplan. Utlåtandet av besiktningen kommer du att få hemskickat via post så att du kan läsa igenom detta noga och för att ni kan ställa frågor till er besiktningsförrättare. Efter detta så kommer du att få ett färdigt och slutgiltigt protokoll skickat till dig. Om du är intresserad av en bostadsbesiktning Uppsala är det bara att kontakta dem!